Székelydálya | I. Dályai Közösségi Nap
16843
post-template-default,single,single-post,postid-16843,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

I. Dályai Közösségi Nap

07 nov I. Dályai Közösségi Nap

2015. november 7., szombat (A közösségi napon készült FaceBook-os album képei ITT TEKINTHETŐK MEG.)
November első szombatján szerveztük meg az első közösségi napot Székelydályában, amelynek egyik célja, hogy programot kínáljon az itt lakóknak, illetve e tekintetben hagyományt is teremtsen.
Sajnálatos módon falunk egyik lakójától is ezen a napon kellett végső búcsút vennünk – Isten nyugtassa -, így némileg módosítottuk az eredeti programot.
A legnépszerűbb a kicsik körében az arcfestés volt, amelyet Bothné Jakab Tünde sminkmester készített el mindenkinek, aki kérte. Ezekről profi műtermi képek is készültek a felállított felszerelésekkel (háttér, lámpák).
A meghirdetett falufotózásra – noha ingyenes volt -, nem sokan jelentkeztek, pedig arra számítottam, hogy a családok ezt örömmel veszik igénybe. Sebaj, legközelebb hátha többeket érdekel majd.
Mindeközben két, a héten elkészült profi gombfoci-asztalon ismerkedhettek a játékkal a többiek. Igaz, bajnokságot hirdettünk, de ezen a napon inkább csak ízelítő volt a gombozásból. Egy bajnokság komolyabb előkészítést igényel, a szabályokat alaposabban meg kell ismerniük a résztvevőknek, így erre majd külön időt szánunk a jövőben.
A rajzfilm-vetítés nem annyira kötötte le a jelenlévőket, de az estére meghirdetett “mozira” közel húsz ember volt kíváncsi. Amennyiben erre igény lesz, a jövőben folytatni lehet ezeket a vetítéseket, főleg, ha lesz olyan helység, ami a film végére sem hűl ki. 🙂
A délután 3-kor elkezdett program este fél 10-kor ért véget, és remélem, hogy ez csak valaminek a kezdete volt, s a jövőben több hasonlót is szervezhetünk.

Köszönjük a Közbirtokosság segítségét (asztalok, játékok, helység-használat), valamint köszönjük Nagy Viola és Fülöp Anna segítségét. Továbbá köszönjük a fiúknak is a segítséget, akik segítettek pakolni az elején és a végén! És nem utolsó sorban Hatlábú Farkasnak, aki Bp-ről segített.